Grafietstift

Al enige tijd ben ik nu bezig met grafiettekeningen. Er leuk, en eigenlijk heel simpel om met maar één potlood te tekenen! De grafietstift maakt heel makkelijk dunne en dikke lijnen, daarom kan je snel een gedetailleerde tekening maken met maar één potlood!
Deze schetsen zijn een uitprobeersel geweest van mijn grafietstift!

Kleurverschil in zwart-wit

Laatst vond ik een foto in zwart wit van de ogen van twee vrouwen. Het feit dat de foto in zwart wit was, en je toch duidelijk het kleurverschil in de ogen kon zien inspireerde me.
Daarom ben ik aan de slag gegaan met een tekening, toch wel iets anders dan mijn normale werk. Maar toch ben ik tevreden met het resultaat.

20150530_152953

Bobby

Hieronder is te zien hoe ik mijn tekeningen maak. Deze tekening is van Bobby, een oud poedeltje die inmiddels is overleden.

Bobby teken ik na vanaf een foto. De foto moet zo veel mogelijk pixels bevatten en zo scherp mogelijk zijn. Hoe beter de details op de foto te zien zijn, hoe beter ik ze kan verwerken in mijn tekening.

Allereerst begin ik met een ruwe schets, waar de ogen staan en wat de lijnen van de schaduwen en haren zijn.

20150202_135139

Hierna begin ik met het tekenen. Door mijn tekening te vergelijken met de foto kleur ik de schets in met het pastelpotlood en het pastelkrijt. Ik werk in gedeelten en maak het echt af, daarna ga ik verder naar het volgende gedeelte.

20150210_083928 20150213_155021

Ik werk van links naar rechts. Omdat ik rechtshandig ben, en met mijn rechterhand op het papier leun wil ik het krijt niet uitvegen.20150219_155358

Hierboven is de tekening van Bobby af. Omdat het een lichte hond is, is te zien dat de lichte haren niet altijd even goed uitkomen, vooral links bovenin. Daarom vind ik het belangrijk om ook een achtergrond te geven aan de tekening. Zo komt de tekening beter uit.

Poedel